EN | DE | IT
  • Grad Zadar

    Vaša idealna turistička destinacija

Zadar

Upišite Zadar u svoju turističku mapu i otkrijte grad čijem šarmu nećete moći odoljeti. Njegovo tisućljetno urbano postojanje učinilo ga je biserom Jadrana, a maštovit spoj drevne i moderne arhitekture, elegantne trgovine i muzeji, odlični barovi i restorani, nezaobilanim odredištem svakog putnika željnog istinskog odmora sa stilom.

Bogato povijesno i kulturno naslijeđe

Zadar ima bogato povijesno-kulturno nasljeđe kojim privlači ljubitelje kulture, a noću u ulicama, trendy kafićima i klubovima otkriva sav svoj mladenački žar.

Idealan geografski položaj

Svojim položajem u samom središtu jadranske obale, Zadar je lako dostupna destinacija posjetiteljima iz cijelog svijeta, i najljepša polazna točka prema jugu i sjeveru Hrvatske. I dok je grad atraktivan, okolica ostavlja bez daha. Otisnite se u avanturu jer u neposrednoj blizini Zadra nalazi se šest nacionalnih parkova i parkova prirode, koji će vas oduševiti svojom netaknutom prirodom.

Crkva Sv.Donata

Najpoznatiji  spomenik i simbol grada Zadra,
datira iz 9 st.

Forum u Zadru, 1st.prije Krista

Glavni trga iz rimskih vremena – Forum, bio je i ostao centar društvenih zbivanja.

Gradske zidine – Muraj

Sagrađene za obranu grada. Sačuvani su ostaci iz rimskog doba, iz srednjeg vijeka te 16.st.

Kopnena vrata, 1543g.

Najslikovitiji dio Muraj, nalazi se na južnom dijelu kod lučice “Foše”

Zlato i srebro Zadra

Stalna izložba crkvene umjetnosti, i jedna od najvrijednijih izložbi u Hrvatskoj, popularno nazvana “Zlato i srebro Zadra”.

Barkajoli

U prepoznatljivo crvenim barkama prevoze putnike od Liburnske obale do gata Maraske. Tradicija veslanja prenosi se s koljena na koljeno u nekoliko obitelji, već 800 godina.

Maraschino

Liker poznat diljem svijeta proizvodi se  prema tradicionalnoj  recepturi iz 16. st., od višnje specifične za ovo podneblje.

Arsenal

Spomenik nulte kategorije.Veličanstveno mletačko skladište iz 18.st., pretvoreno u zatvoreni mediteranski trg u funkciji umjetničke galerije, noćnog kluba i malog trgovačkog centra.

Morske orgulje

“Najmaštovitije djelo moderne arhitekture. Uštimane tako da svojom melodijom prate akorde koji se najčešće javljaju u klapskom pjevanju. Morske orgulje morate posjetiti. To je čarobno mjesto i kao da sam Neptun tu svira harmoniku.”

-Vogue UK, Charlotte Sinclair-

Pozdrav Suncu

Suvremeni dodatak kulturno-povijesnim i ambijentalnim vrijednostima ovoga grada.

Zalasci sunca

“Zalasci sunca u Zadru su najljepši na svijetu… ljepši nego u Kaliforniji.”

Alfred Hitchock, Zadar, 1964.g